Een stedentrip naar Istanbul is voor iedereen

Geplaatst door redactie | On: aug 19 2014

IstanbulOp de grens van Europa en Azië in Turkije, ligt een unieke metropool waar oud & modern samenkomen; Istanbul. Een stad met duizenden jaren historie waar vele culturen elkaar ontmoeten. Een citytrip naar Istanbul is een bezoek aan een stad met een overdaad aan bezienswaardigheden variërend van moskeeën, kerken, musea, paleizen en moderne winkelcentra. Je kunt er bovendien heerlijk eten en geweldig uitgaan. Meer dan de moeite waard dus!

Cultuur snuiven

Istanbul is misschien wel de ultieme stad voor cultuur liefhebbers. In de oude stad vind je gebouwen die nog uit het oude Byzantium en het latere Constantinopel stammen, de grootste en rijkste stad van Europa tijdens de middeleeuwen. Enkele hoogtepunten zijn de Hagia Sophia, de Sultanahmet Moskee, de Grote Bazaar, het Topkapi Paleis en de restanten van de muur van Constantinopel. Maar ook moderne plekken in de stad zijn meer dan de moeite waard. Zoals het SantralIstanbul, een vroegere energiecentrale dat nu dienst doet als museum voor moderne kunst.

Een dagje shoppen

Naast alle culturele en historische bezienswaardigheden leent de stad zich ook perfect voor een dagje winkelen. Naast de Grote Bazaar waar van alles te koop is, vind je er tal van andere wijken met allerlei verschillende winkeltjes. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar boeken? Loop dan eens een ochtend door Beyazit, in de Shaflar Carsisi. Niet zo’n lezer maar meer geïnteresseerd in antiek? Dan is de wijk Çukurcuma echt iets voor jou. Je vindt daar tal van winkeltjes met de meeste bijzondere spullen. Toe aan een nieuwe outfit? Dan moet je naar de Istiklal Caddesi in de wijk Beyoglu, of naar één van de moderne winkelcentra zoals het Forum Istanbul, het grootste winkelcentrum van Europa!

Voor iedereen

Een stedentrip Istanbul is leuk voor iedereen. Of je nu puur voor cultuur gaat, of het liever afwisselt met een dagje shoppen en terrasjes, er is voor ieder wat wils. Op minder dan 4 uur vliegen van Schiphol ligt een stad die niet alleen door zijn ligging op 2 continenten uniek is… Ga er eens kijken, het zal zeker niet teleurstellen!

comment closed