Gastblog Eline : Restaurants in Parijs

Geplaatst door redactie | On: apr 10 2014

restaurantDaar staat u dan. In Parijs, als onwetende toerist. Natuurlijk weet u de Eiffeltoren wel te vinden en kunt u wat vertellen over het Louvre. Maar waar schuift u aan een tafeltje aan het einde van de dag als u trek hebt in een lekkere hap eten, in een restaurant met een gezellige ambiance? U kunt natuurlijk het eerste restaurantje kiezen wat u tegen komt op uw route. Maar Parijs heeft u een paar fantastische restaurants te bieden. En niet perse met eten van zeer hoogstaande kwaliteit, maar met een ontzettend leuke sfeer. En dat is wat u wilt als u op vakantie bent, of niet?

Laat ik als ‘Refuge de fondus’ als eerste tip geven.
Het is een ontzettend origineel restaurantje wat te vinden is in Montmartre. Eerst dus een bezoekje aan de Sacré Coeur, en dan door naar  Refuge de fondus om lekker wat te eten.
Wat heeft Refuge de fondus te bieden?
Het menu bestaat uit een kaas- en/of vleesfondue met wat brood en kleine hapjes. Daarbij krijgt u wijn, wit of rood, geserveerd in grote babyflessen.
Het restaurant is niet groot en zeker niet luxe in gedeeld. Maar dat is juist wat dit restaurant zo speciaal maakt. Het is namelijk gevuld met grote houten tafels aan weerszijden. Het is niet mogelijk om aan de kant van de muur te komen zonder over de tafel heen te moeten stappen. Op de foto’s kunt u deze indeling van het restaurant zien. De sfeer is gemoedelijk en gezellig. Je zit direct naast je vreemde, buitenlandse buren want de tafels lopen aan een stuk door. Voor kwaliteitseten hoeft u niet naar dit restaurant te komen, maar het is echt een aanrader wat betreft sfeer!

Als u de Montmartre nog niet voldoende gezien hebt en de volgende dag rond lunchtijd weer bezoekt, zou ik Coquelicot aanraden om daar een broodje te eten.

Deze bakker is niet te missen. Het is namelijk een leuk pandje en het is vrolijk ingericht. Het is een typische Franse boulangerie in Montmartre. Deze bakker bakt zelf zijn broden en deze broden zijn voornamelijk van biologische producten gemaakt.

restaurant2Dan zou ik u als laatst nog het restaurant ‘Dans le noir’ willen aanraden. Dineren in absolute duisternis is wat u hier gaat meemaken. U kunt uw partner, vriend, vriendin, familielid alleen maar horen en voelen. De obers zijn blind en helpen u door deze ervaring heen. Het is zeer onwennig, maar zeer speciaal. U kiest van tevoren uw gerecht. Dit gerecht zult u heel intens proeven. Uw reuk, smaak en hoor zintuigen zijn namelijk extra sterk omdat u geen zicht meer hebt. Durft u het aan om een diner als een blinde mee te maken?

Zoals u ziet heeft Parijs heel wat leuke restaurants te bieden waar u waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord en die ook niet zomaar langs de grote, toeristische wegen liggen. Ik hoop dat ik u door deze blog wat meer heb weten te interesseren voor het beter onderzoeken van Parijs zodat u ook dit soort speciale restaurantjes tegen komt. En zo werkt het natuurlijk ook met leuke plekjes, gebouwen en activiteiten.

Voor meer restaurants of attracties in Parijs kunt u terecht op mijn website: 

Eline Rondaij

comment closed