Meer geld tijdens je stedentrip? Bespaar op je reisverzekering!

Geplaatst door redactie | On: feb 03 2014

Tablet Vakantie 2Tandenborstel, kleding en reisgids van de stad ingepakt? Vergeet bij het inpakken van je koffer niet je reisverzekering af te sluiten. Voor de reisverzekering wil je natuurlijk niet te veel betalen. Bespaar op je reisverzekering zodat je meer overhoudt om uit te geven tijdens je stedentrip.

Je paspoort wordt gestolen, je camera raakt kwijt of je ligt plotseling in het ziekenhuis in het buitenland. Met een reisverzekering ben je gedekt voor kosten in situaties zoals deze. Vaak is de standaarddekking van de reisverzekering genoeg voor een stedentrip. Toch betalen mensen vaak een hoge premie, terwijl dit niet nodig is voor een weekendje Barcelona of Parijs. Veel mensen kunnen besparen op hun reisverzekering en dan kan je tijdens je stedentrip net iets meer uitgeven!

Besparen op je reisverzekering

1.     Check of je reisverzekering ‘Europadekking’ of ‘Werelddekking’ heeft. Veel mensen weten niet dat onder Europadekking ook nog veel andere landen vallen. Als je een trip maakt naar Tunesië, Egypte, Syrië, Marokko, Libië, Libanon, Israël of Algerije ben je gewoon verzekerd met Europadekking. Werelddekking zorgt voor een hogere premie en is dus zonde om af te sluiten als je deze niet nodig hebt.

2.     In sommige reisverzekeringen zit wintersportdekking automatisch inbegrepen, terwijl veel mensen dit helemaal niet nodig hebben. Als je vaak stedentrips maakt, is het dus verstandiger om een verzekering zonder wintersportdekking te nemen. Wintersportdekking zorgt voor een hogere premie, omdat de risico’s tijdens zo’n vakantie groter zijn.

3.     De premies (en dekkingen) veranderen vaak jaarlijks bij reisverzekeringen. Het is dus verstandig om jaarlijks je reisverzekering te checken of je niet te veel betaalt voor dekkingen die je eigenlijk niet nodig hebt. Zo kan je ook weer besparen op je reisverzekering.

4.     Woon je samen? Dan is het handig om een gezamenlijke reisverzekering af te sluiten. Dit scheelt vaak in (polis)kosten. Je hoeft dan niet perse samen een stedentrip te maken, want ook los van elkaar op reis ben je verzekerd!

5.     Een reisverzekering vergoedt alleen de schade die niet met een andere verzekering kan worden vergoed. Soms vergoedt een inboedelverzekering al de gestolen camera terwijl je op een terrasje zit. Je kunt je andere verzekeringen eerst checken voordat je bepaalde dekkingen bij je reisverzekering afsluit.

6.     Maandelijks een premie betalen kost meer dan jaarlijks in een keer de premie aflossen. Dit scheelt administratiekosten en zo kom je dus goedkoper uit dan twaalf maandbedragen.

Sluit altijd een reisverzekering af wanneer je op stedentrip gaat. Een reisverzekering kan er voor zorgen dat je vakantie niet vervelend afloopt wanneer er bijvoorbeeld schade is in je hotelkamer of appartement of wanneer je telefoon wordt gestolen. Op Reisverzekering.nl kun je eenvoudig de verschillende reisverzekeringen vergelijken.

comment closed