Rondreis Australie


Goedkope rondreis Australie

De helft van dit gigantische eiland wat tegelijkertijd een continent is, is bedekt met droge grond en woestijn, de andere helft is bedekt met prachtige steden en stranden. Tevens is het het meest platte en droogste continent wat ook daadwerkelijk bewoond is. Zeker op het gebied van infrastructuur en mobiliteit is Australië een van de beste bestemming voor toeristen. Een populaire optie onder toeristen is een goedkope rondreis door Australië. Het maakt eigenlijk niet uit waar de reis naar toe gaat,  er zijn oneindig veel prachtige plaatsen en mogelijkheden tot verblijf, zowel voor eten als drinken.

 

Goedkope rondreis Australie

Met een oppervlakte van 7.686.850 vierkante km is Australië het zesde grootste land ter wereld en daarmee ook het kleinste continent met de meeste diversiteit ter wereld. Australië is verdeeld in verschillende regio’s, namelijk Australian Capital Territory, New South Wales, Northern Territory, Queensland, Zuid-Australië, Tasmanië, Victoria en Western Australia. Deze worden vervolgens verder onderverdeeld in steden en gemeenten. Australië heeft een dusdanig goed ontwikkelde economie, dat het mogelijk is om genoeg  financiële middelen te gebruiken die het toerisme in Australië enorm goed doen.

Niet alleen de natuur zelf van Australië zorgt er voor dat dit een van ’s werelds populairste toeristische trekpleisters is, ook de mensen zelf hebben Australie geholpen bij het behouden van haar natuur waardoor het is uitgegroeid tot zo’n uitzonderlijke toeristische bestemming. De indrukwekkendste attractie van dit continent is zeker de outback van Australië. De oneindige afgelegen en dorre landschappen strekken over duizenden kilometers en zullen voor een ieder een ervaring om nooit te vergeten zijn. Een ander zeer populaire bestemming is het Great Barrier Reef in Australie. Dit gigantische koraalrif, wat als enige koraalrif ter wereld te zien is uit de ruimte, strekt zich over ongeveer 2000 kilometer langs de oostkust van Australie en is rijk aan prachtige kleurrijke koralen en leven onder water. Als dit nog niet genoeg redenen zijn om op zoek te gaan naar een goedkope rondreis door Australie, dan zijn de volgende het wel.

Canberra, gelegen in het het Australian Capital Territory is de hoofdstad van Australië. Het is tevens de grootste binnenhaven van de stad en 8e de grootste stad van alle steden in Australië. Hoewel deze stad niet zo beroemd is als Sydney, is het net zo goed ontwikkeld en zeer vriendelijk voor het toerisme. De belangrijkste attracties van de stad worden bewaard gebleven in de vele musea en galerieën die de stad rijk is. De meest bekende van allemaal is het Australian War Museum, welke kan worden beschouwd als een nationaal heiligdom. Sydney  mag worden beschouwd als de meest bekende stad van Australië en tevens de meest bevolkte stad van Australië. De prachtige havens, schoonste stranden en de adembenemende Sydney Opera House houdt toeristen aangetrokken tot deze prachtige stad. Andere belangrijke steden van Australië zijn Melbourne, Adelaide, Brisbane en Hobart.