Shoppen in Londen

Geplaatst door redactie | On: feb 16 2015

towerbridgeShoppen in Londen

Als één van de grootste en meest ontwikkelde steden van Europa valt er in Londen heel wat te shoppen. Van weelderige warenhuizen tot kleine boetiekjes en specialiteitswinkels, u vindt het allemaal in de Britse hoofdstad. Om u alvast op weg te helpen hebben we in dit artikel enkele van de beste winkelgebieden van Londen op een rijtje gezet. Onderaan kunt u ook nog wat informatie over hotels in Londen vinden.

Oxford en Regent Street

Verreweg het meest populaire winkeldistrict van London is te vinden daar waar Oxford Street en Regent Street elkaar kruisen. Toch trekken deze twee bekende winkelstraten een heel verschillend publiek. Oxford Street biedt namelijk vooral bekende merken zij aan zij met budget kledingwinkels. Regent Street daarentegen richt zich op een publiek dat iets meer te besteden heeft en kent veel luxe-artikelen. Ook andere straten in de buurt bieden eindeloze winkelmogelijkheden. Zo vindt u in Marylebone bijvoorbeeld chocoladewinkels en klinieken voor plastische chirurgie.

 • Straatnamen: Oxford Street, Regent Street, Marylebone High Street
 • Metrostations (lijnen): Bond Street (Central, Jubilee), Oxford Circus (Bakerloo, Central, Victoria)
 • Borough van Londen: City of Westminster

Rond Piccadilly Circus

Aan het zuidelijke uiteinde van Regent Street, waar het uitkomt op Piccadilly Circus, vindt u nog veel meer uitstekende kledingwinkels. Ook Jermyn Street is hier erg de moeite van het bezoeken waard. Deze straat staat namelijk bekend om de typisch Britse herenkleding. Burlington Arcade is een overdekte passage die behalve om de winkels ook om de aantrekkelijke architectuur niet overgeslagen mag worden.

 • Straatnamen: Regent Street, Piccadilly, Jermyn Street
 • Metrostation (lijnen): Piccadilly Circus (Bakerloo, Piccadilly)
 • Borough van Londen: City of Westminster

Knightsbridge

Knightsbridge is de wijk ten zuiden van Hyde Park en tevens een van de grootste winkeldistricten van Londen. U vindt hier bijvoorbeeld Harrods, het legendarische warenhuis waar u zelfs een eigen bediende kunt inhuren om u tijdens het winkelen te adviseren. Ook vindt u aan Brompton Road en Sloane Street veel exclusieve designers en kleinere, maar niet al te goedkope boetiekjes. Knightsbridge is bovendien niet ver van enkele van de grootste musea van de stad die ook niet overgeslagen mogen worden. Het Victoria and Albert Museum kent bijvoorbeeld een uitstekende souvenirwinkel.

 • Straatnamen: Brompton Road, Sloane Street
 • Metrostation (lijn): Knightsbridge (Piccadilly)
 • Borough van Londen: Royal Borough of Kensington and Chelsea

Notting Hill

Behalve een erg aangename woonomgeving, is de Victoriaanse wijk Notting Hill ook een van de leukste alternatieve winkeldistricten van Londen. Bezoek deze wijk voor antiek, oude boeken, zelfgemaakte kleding en nog veel meer curiosa. Portobello Road staat daarnaast ook bekend om de markt, terwijl straten als Westbourne Grove juist weer boetiekjes afwisselen met plezierige cafés en restaurants.

 • Straatnamen: Portobello Road, Westbourne Grove, Kensington Park Road
 • Metrostation (lijnen): Notting Hill Gate (Central, District, Circle)
 • Borough van Londen: Royal Borough of Kensington and Chelsea

Hotel in Londen

Een betaalbaar hotel van goede kwaliteit vinden valt in Londen nog niet mee. In het centrum liggen de prijzen behoorlijk hoog en in veel buitenwijken is het niet echt gezellig en veilig. De mensen van Hotel in Londen zijn altijd op zoek naar de beste designhotels in Londen en bezoeken die hotels ook echt. Kijk eens op de site voor leuke tips, ook voor bezienswaardigheden, restaurants, etc.

comment closed