Stedentrip in Eigen land: De leukste evenementen van Amersfoort

Geplaatst door redactie | On: apr 10 2014

AmersfoortWist je dat er in Amersfoort eigenlijk altijd wel wat te doen is? In de zomer zijn er tal van activiteiten en zomerse festivals die worden georganiseerd onder de noemer Amersfoort Zomertijd. In de winter zijn er winterse evenknieën die onder de naam – je raadt het al – Amersfoort Wintertijd worden gebracht. Buiten de dingen die worden georganiseerd is een bezoek aan Amersfoort altijd een goed idee. Die 2,5 miljoen bezoekers die jaarlijks naar de stad komen kunnen het weten!

Niet voor niets staat Amersfoort in de top 10 stedentrips van Zoover en op nummer 8 van de meest gastvrije steden volgens VVV Nederland (2013). Amersfoort heeft veel te bieden: leuke winkels, gezellige horeca en een sfeervolle historische binnenstad. En natuurlijk veel evenementen. Zowel voor mensen die wonen in Amersfoort als voor dagjesmensen.

Smartlappenfestival

Smeer je keel maar vast, want op 12 en 13 april 2014 is het weer tijd voor het jaarlijkse Smartlappenfestival van Amersfoort. Inmiddels een echte traditie, verspreid over twee feestelijke dagen in en om de kroegen van de stad. Er zijn veel koren en artiesten en natuurlijk kun je ook zelf zingen. Het festival vindt plaats op de Groenmarkt, het Lieve Vrouweplein, de Varkensmarkt en het Sint Jorisplein. Ook de Waterlijn wordt erbij betrokken.

Koningsdag in Amersfoort

In 2014 is de eerste Koningsdag in Amersfoort. Maar het is nu al duidelijk dat het één groot feest wordt in de binnenstad. Dat was het voorheen met Koninginnedag namelijk ook altijd al. Amersfoort staat op deze feestdag ter ere van onze koning in het teken van kletsen, dansen en proosten. Op veel plekken is er wat te beleven. Ga zeker kijken op het Hof, op de Groenmarkt, op de Appelmarkt en op de Varkensmarkt. Het wordt zeker druk, dus je doet er goed aan met het openbaar vervoer te komen. Vanaf het station van Amersfoort loop je zo het festivalterrein op.

Levende historie

Amersfoort is een historische stad en dat zullen we weten ook! Levende historie wil de geschiedenis van Amersfoort vertellen aan de hand van verhalen. Bezoekers van de stad ontmoeten mensen uit vroeger tijden, die veel over historische gebeurtenissen kunnen vertellen. Van 1 juli tot 31 augustus zijn er verschillende activiteiten. Meer informatie vind je op de website van Levende historie.

comment closed