Stedentrip naar onze Zuiderburen: voor zaken

Geplaatst door redactie | On: feb 15 2015

Het is een droom van velen, net als Floortje Dessing de hele wereld over reizen. En na het reizen met een hart vol verhalen terug naar het warme nest van familie en vrienden. Reizen kun je prima in je vrije tijd, maar wil je het ook met je werk combineren? Verdiep je dan in zakenreizen. De meeste zaken doen we met onze zuiderburen, grote kans dus dat je hier beland.

Werken over de grens

Voor Belgen gaan Nederlanders te snel. Zij handelen hun zaken graag rustig af, terwijl wij proberen te sturen op die ene belangrijke handtekening. Dat we met passie over ons vak spreken, dat vinden de Belgen prettig. Zonder vertrouwen worden er echter geen deals gesloten. En handelen op een lege maag is not done. Tijdens het eten  - en na een paar biertjes  – sluiten we vriendschap en delen we loslippig meer over ons privéleven. Helaas komen we zo te snel dichtbij en vinden zakenmensen dit in België niet prettig.

Hoofdstad van Europa: Brussel

Het is gelukt. Je mag als vertegenwoordiger van het bedrijf naar Brussel. Na je reis met de ICE ben je in het hotel aangekomen. En nu? Sla de business gids erop na, want je hebt nog enkele uren voor je aan een dinner wordt verwacht. Echter tijd is kostbaar, want morgen ga je weer terug en reis je door naar de volgende afspraak. Bezoek dan ook één van drie belangrijkste en gemakkelijke bereikbare trekpleisters:

  • Het Atomium. Dit is niet alleen een bijzonder bouwwerk, het biedt ook de ruimte voor het organiseren van teambuildingsuitjes en je vindt hier tentoonstellingen.
  • De Grote Markt. Hier vind je historische gebouwen en dagelijkse bloemenmark, welke goed is voor de ontspanning en handig om een plantje mee te nemen voor thuis
  • Het Jubelpark. Deze plek maakt indruk en biedt auto- en kunstliefhebbers de kans om hun hart kunnen op te halen.

 

Grote markt Brussel

Bron

comment closed